Makaron z dyni z sosem pomidorowym

Makaron z dyni z sosem pomidorowym
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Dynię piecz w całości przez około godzinę w temperaturze 175°C. Po upieczeniu przekrój dynię na pół, wydrąż pestki, wyjmij delikatnie widelcem makaronowe wnętrze dyni.
Przecier pomidorowy wymieszaj z ziołami i zagotuj. Dodaj odrobinę oliwy oraz przyprawy do smaku. Polej makaron dyniowy sosem. Gotowe danie możesz zapiec w piekarniku z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE