Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ogórki umyj i obierz ze skórki. W wyciskarce ślimakowej wyciśnij z nich sok, a następnie dodaj miętę, sok z cytryny oraz wodą w proporcji dowolnej (u nas około 1:1).
Lemoniadę zmiksuj, dosłódź wedle uznania i podawaj po schłodzeniu lub z dodatkiem lodu.
Jeśli dysponujesz tylko, mikserem zmiksowane ogórki odciśnij porządnie przez sitko. Do wykonania lemoniady użyj ogórkowego soku, zaś pozostały ogórkowy miąższ dodaj np. do tzatzików.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE