Czakalaka

Czakalaka zobacz Czakalaka 2018-06-04 15:24:31
Czakalaka
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Czosnek oraz imbir obrać i posiekać. Cebulę i papryki pokroić w kostkę, a marchewkę i kapustę zetrzeć na tarce.
W dużym garnku rozgrzać olej i dodać czosnek oraz imbir. Smażyć 30 sekund, dodać przyprawę curry i smażyć kolejne 15 sekund. Dorzucić cebulę, marchewkę oraz papryki i bardzo dokładnie zamieszać. Smażyć 2–4 minuty, dodać kapustę, znowu intensywnie zamieszać, po czym dodać wszystkie pozostałe składniki poza groszkiem i gotować pod przykryciem przez 10 minut.
Po upływie tego czasu dodać groszek, zamieszać i gotować ostatnie 2 minuty. Podawać gorącą czakalakę z kaszą lub ryżem jako danie główne, świetnie smakuje na zimno jako lunch do pracy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE