Soczewica po parysku

Soczewica po parysku zobacz Soczewica po parysku 2018-08-13 12:58:26
Soczewica po parysku
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W dużym garnku zagotować wodę. Dodać czarną soczewicę i gotować przez 30-40 minut do momentu, aż będzie al dente. Wtedy dodać sól i gotować jeszcze chwilę.
W międzyczasie przygotować resztę. Pora oczyścić i posiekać, cykorię pokroić w cienkie paski. Na dnie patelni rozgrzać olej, dodać warzywa i dusić na minimalnym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodać sporą szczyptę soli i dusić kolejne 5 minut.
W szklance wymieszać wszystkie składniki sosu. Ugotowaną soczewicę odcedzić, dodać do miękkich warzyw i mieszając dusić kolejne 5 minut. Na sam koniec oblać sosem i podawać z bagietką oraz dobrą musztardą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE