Kurczak tandoori

Kurczak tandoori
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.93)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Aby przygotować marynatę tandoori, wymieszać jogurt, czosnek i przyprawy w misce. Doprawić solą i dobrze wymieszać. Dodać kurczaka, wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Piekarnik rozgrzać na najwyższą możliwą temperaturę. Kurczaka wyjąć z marynaty i ułożyć na metalowej kratce umieszczonej nad blachą do pieczenia. Piec około 20 minut, aby kurczak nie był surowy w środku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

AgnesBlack 7 lat temu

Własnie robię tego kurczaka , ale nie wiem w jakiej temp.piec >????
Proszę o podpowiedź

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE