Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami

Jagnięcina podhalańska z kminem rzymskim i pomidorami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotowanie:

Składniki:
800 g mielonej jagnięciny
garść siekanej kolendry
łyżka mielonego kminu rzymskiego
łyżka ostrej papryki
3 ząbki czosnku
pieprz, sól
kilka pomidorów
ew. bulion warzywny
2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie:
Jagnięcinę doprawiamy siekaną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem, kminem rzymskim, pieprzem i solą oraz siekaną ostrą papryczką. Mięso wyrabiamy ręką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Jagnięcinę przesmażamy na patelni, a następnie dodajemy pomidory i bulion. Dusimy, aż mięso dojdzie w środku. Podajemy z sałatką z kuskusu i pitami.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE