Gulasz jagnięcy z sezamową kaszą jęczmienną

Gulasz jagnięcy z kaszą jęczmienną zobacz Gulasz jagnięcy z kaszą jęczmienną 2018-06-19 12:28:22
Gulasz jagnięcy z kaszą jęczmienną
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z jagnięciny i baraniny

Składniki:

Kasza:
Dodatki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso pokrój w dużą kostkę i przełóż do miski. Dopraw kolendrą, kminem, papryką i solą. Dodaj czosnek i oliwę. Całość wymieszaj i odstaw na noc do lodówki.
Następnie mięso przełóż do rondla i podsmaż na oliwie. Dolej wodę. Dodaj pokrojonego na kawałki bakłażana, pokrojoną cebulę, pomidory z puszki i sok z granatu. Duś mięso pod przykryciem ok. 15 minut.
Przygotuj kaszę. Na patelni rozpuść masło. Następnie wsyp kaszę. Dolej bulion. Dodaj sól, tahini i pestki granatu.
Gdy kasza wypije cały bulion, a jagnięcina będzie miękka, przełóż kaszę na półmisek, na środek nałóż mięso. Na koniec dodaj listki świeżej kolendry i sok z limonki. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE