Kuleczki mięsne w ziołach prowansalskich z sałatą mesclun

Kuleczki mięsne w ziołach prowansalskich z sałatą mesclun zobacz Kuleczki mięsne w ziołach prowansalskich z sałatą mesclun 2018-06-19 13:01:45
Kuleczki mięsne w ziołach prowansalskich z sałatą mesclun
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia śródziemnomorska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce wymieszaj mięso, czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki o wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w bułce tartej.
Podsmaż na oliwie kilka minut, często odwracając, by równomiernie się usmażyły. Na koniec dodaj rozmaryn i podsmaż jeszcze minutę, by oliwa przeszła smakiem rozmarynu.
Umyte pomidory pokrój w kostkę i wymieszaj z sałatą mesclun. Polej oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, dopraw do smaku i dodaj skórkę z cytryny. Podaj sałatę z kuleczkami i kieliszkiem zimnego białego wytrawnego wina.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE