Smalec z białej fasoli

Smalec z białej fasoli zobacz Smalec z białej fasoli 2018-06-19 12:19:33
Smalec z białej fasoli
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Przepis

Namoczoną przez noc fasolę ugotuj w świeżej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Odcedź, wyjmij zioła i zmiksuj fasolę na gładko.
Cebulę i jabłko pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju z pozostałymi ziołami. Jabłka dodaj pod koniec procesu.
Połącz fasolę z resztą składników, dodaj sól i sok z cytryny do smaku i
schłódź w lodówce. Podawaj z chlebem i kiszonym ogórkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE