Kulebiak z sandacza we francuskim cieście

Kulebiak z sandacza zobacz Kulebiak z sandacza 2018-06-19 13:01:29
Kulebiak z sandacza
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Sandacza oczyścić z żebrowych ości i ewentualnych łusek. Przyprawić. Warzywa pokroić w słomkę. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulę, dodać kolejno selera, marchew, pieczarki, posiekane pomidory, czosnek i oregano. Dusić aż będą półtwarde i dodać natkę pietruszki. Odstawić do ostudzenia. Na rozmrożony płat ciasta rozłożyć plastry łososia, na to warstwę warzyw. Na warzywa ułożyć rybę i całość zwinąć jak roladę, zakładając pod spód brzegi ciasta. Kulebiaka ułożyć na pergaminie i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 45 minut. Przed podaniem kroić w grube plastry i podawać polane gorącym masłem z sokiem z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE