Sałatka z grillowanych grzybów

Sałatka z grillowanych grzybów
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • 100g boczniaków
  • 100g grzybów shitake
  • 2 czerwone papryki
  • kieliszek czerwonego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • rukola
  • cytryna
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • garść świeżego tymianku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Grzyby zamarynować w winie z posiekanym czosnkiem i oliwą, odstawić na ok. ½ godziny. Paprykę upiec i zdjąć z niej skórkę. Grzyby upiec na grillu. Na półmisku ułożyć warstwami rukolę, grzyby i paprykę pokrojoną w paski. Całość skropić sokiem z połowy cytryny i oliwą. Posypać listkami tymianku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE