Krewetkowe gumbo

Krewetkowe gumbo
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.85)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wlać olej do dużego garnka na zupę o grubym dnie. Kiedy zacznie dymić, stopniowo dodawać mąkę, cały czas mieszając, aż powstanie zasmażka. Kiedy będzie złoto-brązowa, dodać cebulę, paprykę i selera naciowego. Smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną. Dodać bulion i mieszać, aż zgęstnieje. Dodać kiełbaski, krewetki, pomidory, okrę i mieszankę przypraw. Spróbować, doprawić solą i pieprzem. Można też dodać więcej przyprawy luizjańskiej. Gotować na wolnym ogniu, aż kiełbaski i krewetki będą ugotowane.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE