Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora

Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora zobacz Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora 2018-06-19 12:26:25
Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obierz dwa ziemniaki i pokrój w kostkę, a następnie wlej na dno rozgrzanego garnka odrobinę oleju. Dodaj pokrojoną wcześniej cebulę i podsmaż, aż się zeszkli. Do garnka wrzuć drobno pokrojony seler i przez chwilę obsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym i mlekiem. Następnie dodaj do zupy ziemniaki i poczekaj, aż warzywa zmiękną.
Kalafiora pokrój na plastry o grubości 1cm., skrop wodą z obu stron oraz posól i popieprz. Następnie posmaruj warzywo delikatnie olejem i smaż na rozgrzanej patelni przez około 10 min. z obu stron.
Zupę dopraw jeszcze solą, pieprzem oraz gałą muszkatołową. Całość zmiksuj i dopraw posiekaną natką pietruszki. Danie podawaj z carpaccio z kalafiora i ze świeżym tymiankiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE