Gołąbki Jakubiaka

Gołąbki Jakubiaka
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 6)
Rodzaj dania:
Gołąbki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Sos:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Namoczone i odsączone grzyby i śliwki bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu. Gotowy farsz nałóż na liście kapusty i zwiń gołąbki. Gotowe gołąbki ułóż w garze i zalej do połowy wysokości wodą. Duś około 1,5 godziny na małym ogniu

Warzywa pokrój w jednakowej wielkości słupki i wrzuć do naczynia żaroodpornego. Zalej roztopionym masłem i piecz około 40 min. w 200 stopniach C. Po upieczeniu zmiksuj na gesty sos. Gołąbki podawaj z sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA