Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu

Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu zobacz Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu 2018-06-19 12:28:45
Konfitura truskawkowa z kwiatami jaśminu
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 750 g truskawek odszypułkowanych
  • 2 cytryny
  • 750 g cukru trzcinowego żelującego
  • szklanka świeżo zerwanych płatków jaśminu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Połowę truskawek rozgnieść na miazgę, dodać cały cukier żelujący i sok z 2 cytryn. Dokładnie wymieszać i odstawić. Po upływie godziny dodać płatki jaśminu i gotować całość 5 minut. Gorące konfitury przelać do wypieczonych w piekarniku słoików i dokładnie zakręcić wyparzonymi pokrywkami. Postawić do góry dnem aż do wystygnięcia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE