Krem z kukurydzy z krewetkami

Krem z kukurydzy z krewetkami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
45 minut

Przepis

Obierz i drobno pokrój cebulę, czosnek i papryczkę chili wraz z ziarnami. Na rozgrzane dno garnka wlej olej i dodaj masło. Kiedy masło się rozpuści wrzuć cebulę, czosnek i chili. Obierz kukurydzę. Za pomocą noża oddziel ziarna od kolby i wrzuć do garnka. Zalej bulionem warzywnym. Całość gotuj do miękkości kukurydzy. Do rozgrzanego woka wlej olej i dodaj masło. Kiedy się rozpuści wrzuć całe krewetki i obsmaż je. Pokrój czosnek, pęczek pietruszki i dodaj do woka. Zupę zmiksuj i stopniowo przelej przez sito. Krem i krewetki dopraw pikantną przyprawą, a krewetki dodatkowo skrop sokiem z cytryny. Krem podawaj z obranymi krewetkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE