Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro zobacz Pappa al pomodoro 2018-06-19 13:00:57
Pappa al pomodoro
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 puszki pomidorów bez skórki
  • 1 l rosołu drobiowego
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 250 g czerstwego białego chleba bez skórki
  • listki bazylii

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Obierz cebulę i czosnek. Pokrój je. Połowę oliwy rozgrzej w garnku i duś na niej czosnek i cebulę aż do zeszklenia. Dodaj pokrojone pomidory i duś ok. 5 minut. Dolej bulion. Gotuj 30 minut. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i zrumień na niej pokrojony w kostkę chleb. Posiekaj listki bazylii. Napełnij zupą talerze, posyp grzankami i bazylią. Serwuj natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE