PRZEPISY NA WIELKANOCPRZEPISY NA WIELKANOC

Cytrynowe magdalenki

Cytrynowe magdalenki
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Natłuścić foremkę do magdalenek i wstawić do zamrażalnika. Rozgrzać piekarnik do 200°.
przesiać razem mąkę i proszek do pieczenia. Roztopić masło i wmieszać do niego cukier i miód. Rozbełtać lekko jajka i wlać pomału do masy maślanej. Wmieszać mąkę i wyrobić na rzadkie ciasto. Wlać je do foremki i piec, aż ciastka wyrosną, staną się złociste na krawędziach i wypieczone, przez 10 - 12 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE