Tarta z cebulą, serami i ziemniakami

Tarta z cebulą, serami i ziemniakami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie

Składniki:

  • gotowe
  • kruche słone ciasto

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Do gotowego ciasta dodaj świeży tymianek. Wyłóż nim formę do tarty, pozostawiając warstwę ciasta zwijającą poza krawędź foremki. Piecz przez 20-30 minut, zależnie od piekarnika. Można też kupić gotowy, mrożony spód i przed wstawieniem do piekarnika posypać go ziołami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE