Omlet po francusku

Omlet po francusku
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
1

Przygotowanie:

Roztop masło na patelni do naleśników i omletów. Delikatnie roztrzep jajka i wylej je na gorącą patelnie. Kiedy spód się zetnie, delikatnie podważ brzegi i pozwól, żeby masa z wierzchu wpłynęła pod spód. Rób tak, aż wierzch także będzie ścięty, ale galaretowaty. Posyp świeżymi ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Zwiń ciasto i przełóż na talerz. Posmaruj masłem, jeśli chcesz.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE