Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym

Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokrój mięso w niewielkie, cienkie plastry. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć do niego mięso. Pamiętaj o mieszaniu. Dorzuć liście Kafiru. Posól i popieprz. Wlej pastę curry. Dodaj trochę cukru palmowego i mleka kokosowego. Wlej odrobinę wody i wszystko wymieszaj. Gotuj 30 - 40 minut. Podawaj z ryżem kokosowym i sałatką z papają.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE