Smażone szalotki i olej szalotkowy

Smażone szalotki i olej szalotkowy
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Szalotki pokroić w grube paski równej grubości. Na dnie woka lub małego rondelka rozgrzać olej, dodać cebulki i smażyć je na złoto na małym ogniu. Zajmie to około 8 - 10 minut. Szalotki po usmażeniu przełożyć na papier i przestudzić. Oleju nie wylewać.
Kiedy olej przestygnie przelać do go butelki, a szalotki przełożyć do słoiczka. Olej można przechowywać przez kilka miesięcy, a szalotki przez kilka tygodni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE