Burgery meksykańskie

Burgery meksykańskie zobacz Burgery meksykańskie 2018-08-13 12:58:26
Burgery meksykańskie
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla, Dania wegańskie

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • ½ szklanki ryżu, ugotowanego
  • 2 łyżki oleju
  • 2- 4 łyżki bułki tartej
  • 4 suszone pomidory z oleju, pokrojone
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ¼ łyżeczki syropu klonowego
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki wymieszać w misce, połowę przełożyć do naczynia blendera i krótko zblendować.
Następnie znowu przełożyć do miski, dokładnie wymieszać i formować kotlety.
Kotlety spakować do pudełka i zabrać na grilla.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE