Kanapka z grillowaną wołowiną

Kanapka z grillowaną wołowiną
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla
Ilość osób:
1

Przygotowanie:

Składniki:
4 plastry bekonu
100 g plastrów grillowanej wołowiny
krążki cebulowe
3 plastry sera
100 g solonego masła
3 kromki chleba na zakwasie
1 łyżka angielskiej musztardy
1 łyżka musztardy dijońskiej
1 liść sałaty lodowej

Przygotowanie:
Bekon podsmażyć na chrupiąco.
Chleb posmarować masłem. Na jedną kromkę nałożyć musztardę dijońską, na drugą angielską. Dodać bekon i plastry sera. Przykryć kromką chleba, wołowiną i krążkami cebulowymi. Dołożyć liść sałaty i ostatnią kromkę. Spiąć całość szpadkami.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE