Bulgogi
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska
Ilość osób:
2

Przepis

Bardzo dokładnie szarpać mięso nożem. Pokroić w plastry cebule, marchewki, pieczarki i dodać do mięsa. Wszystko zalać coca-colą i sosem sojowym, dodać olej sezamowy, cukier. Należy zostawić w lodówce na 2 godziny. Następnie gotować na patelni. Kiedy cola-cola się poważnie zredukuje dodać pocięty w plasterki czosnek. Odparować aż Bulgogi będą wilgotne, ale nie mokre. Na dnie patelni powinno być tylko trochę tłuszczu i ewentualnie śladowe ilości coca-coli. Potrawę udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem i sezamem. Podawać z białym ryżem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

HoneyWild 7 lat temu

Robiłam, nie raz. Pyszne danie, między innymi dzięki Coca-Coli.

Gudzia 7 lat temu

Ciekawi mnie skłądnik coca cola.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE