Tajski pudding ryżowy

Tajski pudding ryżowy
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Doprowadzić wodę do wrzenia. Wrzucić anyż gwiazdkowy, kardamon, liście limonki. Dolać mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia. Wsypać ryż i gotować na małym ogniu, mieszając co kilka minut. Po 20 minutach ryż powinien być gotowy. Dolać mleko skondensowane i wsypać cukier palmowy. Pokroić banany, ułożyć na dnie miseczek. Na wierzch nałożyć ryż, polać skondensowanym mlekiem i przybrać liśćmi mięty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE