Suflet z sandacza

Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 20 dag ugotowanego filetu z sandacza
- 3 jajka
- 3 dag mąki
- 10 dag szyjek rakowych
- 100 ml śmietany
- 4 dag masła
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sandacza, żółtka i śmietanę dokładnie zmiksować. Dodać mąkę. Posolić i popieprzyć. Dodać szyjki rakowe i delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Powstałą masę przełożyć do mniejszych, ceramicznych miseczek. Suflety wstawić do kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni na 15 minut. Pod żadnym pozorem nie otwierać w tym czasie piekarnika bo suflet opadnie. Podawać natychmiast po wyjęciu z pieca.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze