Schab w ciemnym sosie ze świderkami i sałatką z ogórka

Schab w ciemnym sosie ze świderkami i sałatką z ogórka
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Schab pokrój na plastry i przełóż do miski. Dopraw go solą i pieprzem. Dodaj lubczyk, sos sojowy i sos pikantny. Pora, figi i daktyle pokrój na małe kawałki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kawałki mięsa. Dodaj pora, daktyle, figi, goździki, cynamon i kardamon. Dolej wino i duś wszystko na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Na koniec do zredukowanego mięsa dodaj sos pieczeniowy. Idealnym dodatkiem do schabu będzie makaron.
Na patelni na maśle podsmaż wcześniej ugotowany makaron. Dodaj cząber, rozmaryn i dopraw pieprzem. Przygotuj szybką sałatkę. Pokrój ogórka i wsyp do miski. Dodaj świeży koperek, olej i sok z cytryny. Dopraw pieprzem. Pyszny obiad gotowy. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE