Agnieszka Kręglicka

Wiosenna zupa z makaronem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Wiosenna zupa z makaronem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 l rosołu warzywnego - z kurczaka lub wołowiny

Dodatki

100 g makaronu ryżowego

100 g groszku cukrowego

garść kiełków fasoli mung

ugotowana pierś kurczaka pocięta w paseczki

1/2 pęczka naci kolendry

1/2 pęczka dymki

1/2 pęczka mięty

10 ostrych papryczek marynowanych

1 limonka

sos sojowy, olej sezamowy, sos rybny

Przygotowanie:

Makaron ryżowy zalać gorącą wodą, odstawić, kiedy zmięknie odcedzić i rozłożyć do misek. Przed podaniem do gorącego rosołu wrzucić na chwilę groszek cukrowy i kiełki fasoli. Rozlać do misek. Obok postawić pozostałe składniki, każdy niech dodaje sobie do miski wszystkiego według uznania.

powrót

Podobne przepisy

Libijska zupa z kuskus
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Zupa z glonami i wołowiną
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Węgierska zupa rybna
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia węgierska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.