Wegański gulasz hinduski

Wegański gulasz hinduski
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Ewa Chodakowska

Seria kulinarna:
Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dania wegańskie

Składniki:

  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki Garam Masali
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry (utartych w moździerzu),
  • 1 chili
  • 1 kalafior
  • 6 ziemniaków
  • 1 pęczek kolendry

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W garnku podsmaż na średnim ogniu posiekaną cebulę wraz z czosnkiem na oleju rzepakowym.
Dodaj przyprawy, posiekane chili i podsmażaj przez kolejną minutę. Dodaj obrane i pokrojone w 2 cm kostkę ziemniaki. Dodaj 4 szklanki wody i gotuj całość przez 10 minut.
Następnie dodaj pokrojonego na małego różyczki kalafiora, wlej 1 szklankę wody i duś całość przez kolejne 5-10 minut. Dopraw całość solą do smaku.
Gulasz powinien być gęsty. Na koniec posyp kolendrą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE