Ryba pieczona w pergaminie

Ryba pieczona w pergaminie
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Ewa Chodakowska

Seria kulinarna:
Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania dietetyczne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Gotujemy kaszę ok. 14 minut.
Rozgrzewamy piekarnik. Rybę układamy na pergaminie i wkładamy pokrojone warzywa. Zawijamy pergamin i wkładam do piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Ścieramy marchew, kroimy drobno bulwę kopru włoskiego. Przygotowujemy salsę z zielonych ziół i wszystko miksujemy na emulsję. Salsę dodajemy do pęczaku. Gotową rybę podajemy wraz z pęczakiem i sałatką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE