Teryna owocowa z serem pleśniowym

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Teryna owocowa z serem pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g sera pleśniowego (roquefort

gorgonzola) o temp. pokojowej

225 g mascarpone

łyżka miodu (ew.)

garść pokrojonych

uprażonych orzechów włoskich

garść pokrojonych pistacji

garść pokrojonych suszonych morel

garść pokrojonych suszonych fig

garść rodzynek

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Wymieszać ręcznie mascarpone z serem pleśniowym, miodem i pieprzem. Wmieszać orzechy i owoce. Popieprzyć. Zawinąć w folię i uformować w terynę. Włożyć do lodówki, żeby masa stężała. Podawać z wiejskim chlebem i krakersami. Ozdobić suszonymi owocami i orzechami.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska z suszonych pomidorów
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.