Smażony sękacz z kremem pistacjowym

Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sękacz pokrój na duże kawałki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj dwie szczypty lukrecji i skórkę z cytryny. Na maśle podsmaż kawałki sękacza.
Przygotuj krem pistacjowy. Pistacje rozdrobnij w moździerzu. Do miski wlej zimną śmietanę i mieszaj do uzyskania puszystości. Nie ubijaj śmietany na sztywno. Dodaj jaja.
Miskę z kremem umieść na garnku z gotującą się wodą i mieszaj. Dodaj cukier, pistacje i ser pleśniowy. Całość mieszaj do uzyskania kremowego sosu. Chrupiącego sękacza podaj z kremem pistacjowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA