Ciastka orzechowe

Ciastka orzechowe
Oceń przepis:
98 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • 350 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 70 g jajek 80 g cukru trzcinowego ciemnego
  • 60 g orzechów włoskich
  • 10 g mąki gryczanej
  • 15 ml oleju lnianego

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Masło, cukier, jajko, mąkę mieszamy, dodajemy orzechy oraz olej lniany i wyrabiamy na jednolitą masę.

Z ciasta formujemy kulki, rozkładamy w odstępach na blaszce i delikatnie spłaszczamy przed włożeniem do piekarnika.

Pieczemy w temperaturze 170-180º C, około 15 minut, do zbrązowienia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE