Ciastka orzechowe

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 350 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 70 g jajek 80 g cukru trzcinowego ciemnego
- 60 g orzechów włoskich
- 10 g mąki gryczanej
- 15 ml oleju lnianego
Przygotowanie:
Masło, cukier, jajko, mąkę mieszamy, dodajemy orzechy oraz olej lniany i wyrabiamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy kulki, rozkładamy w odstępach na blaszce i delikatnie spłaszczamy przed włożeniem do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 170-180º C, około 15 minut, do zbrązowienia.
Z ciasta formujemy kulki, rozkładamy w odstępach na blaszce i delikatnie spłaszczamy przed włożeniem do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 170-180º C, około 15 minut, do zbrązowienia.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze