Nadia G.

Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem


Przepis z programu Bitchin' Kitchen (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

klopsiki

1 jajko

garść natki pietruszki

drobno posiekanej

duża szczypta suszonego oregano

1 zmielony ząbek czosnku

1/3 szklanki parmezanu

drobno startego

1 łyżeczka bułki tartej

115 g mielonej szynki wieprzowej

115 g mielonej polędwicy wołowej

 

 

Przygotowanie:


Wymieszaj w misce jajka, natkę pietruszki, greckie oregano, czosnek, parmezan oraz bułkę tartą. Dodaj mięso i mieszaj przez chwilę, by aromaty łatwiej je przeniknęły, ale nie za długo. Uformuj z masy małe klopsiki. W dużym rondlu zagotuj bulion drobiowy prawie do wrzenia. Włóż do niego klopsiki i także tortellini i gotuj na małym ogniu przez 8 min. Ubij w małej misce jajko z solą. Powoli wlewaj masę jajeczną małym strumieniem, jednocześnie intensywnie mieszając bulion widelcem. Nałóż porcję młodego szpinaku do miski do zupy. Zalej szpinak gorącą zupą i przybierz świeżo tartym parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z kurczaka (halmeoni)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa tortillowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Tajska zupa z kurczaka
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Włoska zupa z oliwkami i makaronem
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.