Tajska zupa z kurczaka

Tajska zupa z kurczaka
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na dość dużym ogniu zagotować bulion i mleko kokosowe z chili, imbirem, liśćmi limonki i korzonkami kolendry. Zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać kurczaka i gotować 2 minuty. Dodać groszek i gotować jeszcze minutę. Dodać sos rybny i sok z cytryny, i wymieszać. Wlać zupę do talerzy i podawać przybraną liśćmi kolendry i chili.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE