Agnieszka Kręglicka

Sos żurawinowy (czerwono-różowy)


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sos żurawinowy (czerwono-różowy)
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

żurawina do mięs

porto czerwone (akcyza na portugalskiej butelce)

2 łyżki oliwy

sok z 0,5 limonki

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Na patelni podgrzać wszystkie składniki. Dodać trochę wody i zagotować. Przetrzeć przez sito i przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

powrót

Podobne przepisy

Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Raita ze szpinakiem i koperkiem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.