Aksamitne guacamole

Aksamitne guacamole
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Awokado przekroić wzdłuż, przekręcić wokół własnej osi górną połówkę, usunąć pestkę i łyżką wyjąć miąższ, przełożyć do moździerza. Utrzeć w moździerzu awokado z czosnkiem. Dodać pokrojone zielone chili i posiekaną kolendrę, wcisnąć sok z limonki, odrobinę posolić, wymieszać. Przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać papryką lub chili w proszku. Do guacamole podawać kukurydziane tortille, połamane na kawałki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA