Lucinda Scala  Quinn

Sos salsa cruda


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Sos salsa cruda
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 średnie pomidory

drobno posiekane

½ dużej białej cebuli

drobno posiekanej

2 papryczki serrano lub jalapeno

drobno posiekane

¾ szklanki świeżej natki kolendry

posiekanej

1 szklanka wody

sól

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać razem pomidory, cebulę, papryczki, kolendrę, wodę i 2½ łyżeczki soli. Można jeszcze posolić do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Sos daktylowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Pasta z wędzonej makreli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.