świeża salsa

świeża salsa
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
1
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • posiekane
  • 1 papryczka chili
  • posiekana
  • skórka i sok z 1-2 limonek
  • garść liści kolendry
  • spory chlust dobrej oliwy z oliwek
  • kilka dymek
  • drobno posiekanych
  • kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki. Można jeść od razu, ale smakuje jeszcze lepiej, kiedy postoi z 30 minut. Podawaj z chipsami kukurydzianymi i postaraj się nie zjeść wszystkiego na raz.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE