Tarta z beszamelem, białą rybą i porami

Tarta z beszamelem i białą rybą zobacz Tarta z beszamelem i białą rybą 2018-06-19 13:01:10
Tarta z beszamelem i białą rybą
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Tarty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotować sos beszamelowy. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i powoli dolewać mleko. Doprawić białym pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone białe części pora i dusić przez moment nie dopuszczając do skarmelizowania. Por powinien pozostać biały, ale miękki i słodki. Pod koniec duszenia dodać rybę pokrojoną na małe kawałki (kostkę), zetrzeć skórkę cytrynową, dodać sól i pieprz. Na spodach od tarty układać pory razem z rybą, a całość równo pokryć beszamelem. Przed podaniem na stół zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE