Musztardowy dressing na nerkowcach

Musztardowy dressing na nerkowcach
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
2
Czas przygotowania:
5 minut

Składniki:

  • ½ szklanki uprażonych, solonych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka musztardy gruboziarnistej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki soli
  • około ½ szklanki wody, do rozcieńczenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i zmiksuj na gładki sos. Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne do uzyskania pożądanej konsystencji. Przechowuj do dwóch tygodni w słoiku w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE