David Gaboriaud

Ser typu camembert marynowany w oleju


Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska

Ser typu camembert marynowany w oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6-7 małych serów typu camembert

3 wyciśnięte ząbki czosnku

1 żółta cebula pokrojona w talarki

1 czerwona cebula pokrojonej w talarki

3 listki laurowe

1 łyżka słodkiej papryki

1 łyżka pieprzu ziarnistego

1 łyżka ziół prowansalskich

1-1,5 litra oleju rzepakowego lub słonecznikowego

sól

Przygotowanie:

Sery pokroić wzdłuż na pół i natrzeć czosnkiem oraz słodką papryką, dodać odrobinę soli. Złożyć połówki serów i włożyć do dużego słoika, jeden na drugim. Między każdy ser ułożyć talarki z cebuli (żółtej i czerwonej). Dodać listki laurowe, gruby pieprz i zioła prowansalskie. Na koniec wlać olej do słoika, tak by pokrywał w całości sery. Zamknąć słoik i pozostawić w suchym pomieszczeniu na 2-3 dni przed degustacją.

powrót

Podobne przepisy

Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tatar z łososia
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.