Palmiery z serem, szynką i pomidorami

Palmiery z serem, szynką i pomidorami zobacz Palmiery z serem, szynką i pomidorami 2018-06-19 13:00:50
Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pomidory i oliwki kroimy drobno. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy rozbełtanym jajem i posypujemy tymiankiem. Układamy plastry szynki, na to ser, pomidory i oliwki. Zwijamy dłuższe boki do środka, aż się spotkają tworząc podwójny rulon. Kroimy na plastry grubości ok. 2 cm bardzo ostrym nożem. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Pokrojone palmiery układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, formując je dodatkowo na zgrabne porcje. Pieczemy ok. 20 minut aż ciasto się napuszy, zrobi złoto-brązowe i pachnące. Podajemy gorące lub wystudzone.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE