Donna Hay

Ravioli z dynią i rukolą


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ravioli z dynią i rukolą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

550 g dyni

obranej i posiekanej

1 łyżka oliwy

250 g rukoli

½ szklanki (40 g) drobno tartego parmezanu

1 łyżka grubo pokrojonych liści oregano

1 łyżka grubo pokrojonej natki

sól morska i grubo mielony czarny pieprz

20 płatków ciasta na wontony

drobno tarty parmezan

do podania

sos z brązowego masła

50 g masła

4 gałązki oregano

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do 220°C. Dynię położyć na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem. Skropić oliwą i zapiekać 20-25 minut na złoty kolor. Wymieszać rukolę, parmezan, oregano, natkę, sól i pieprz. Na połowę płatków ciasta nałożyć po 2 łyżeczki farszu i 2 kawałki dyni. Posmarować brzegi płatków z farszem wodą i przykryć je pozostałymi płatkami. Przycisnąć brzegi tak, żeby się skleiły. Stopić masło, dodać oregano. Podgrzewać, aż oregano będzie chrupiące. Ravioli gotować al dente w osolonym wrzątku 3-4 minuty. Odcedzić i podawać z pozostałą dynią, polać masłem i posypać parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Makaron z prawdziwkami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.