Dynia piżmowa z grilla

Dynia piżmowa z grilla
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • dynia piżmowa (lub zwykła dynia o zwartym miąższu)

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Dynię przekroić, pokroić na plastry, łyżką wyskrobać miąższ. W misce wymieszać pozostałe składniki. Nożem ponacinać powierzchnie dyni w krateczkę. Posmarować marynatą i piec miąższem do dołu na średnio gorących węglach na grillu lub na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie obrócić kawałki dyni skórką do dołu i piec 6-8 minut, od czasu do czasu do czasu smarując marynatą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE