Dynia piżmowa z grilla

Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z dyni
- Kuchnia świata:
- Kuchnia afrykańska
Przygotowanie:
Dynię przekroić, pokroić na plastry, łyżką wyskrobać miąższ. W misce wymieszać pozostałe składniki. Nożem ponacinać powierzchnie dyni w krateczkę. Posmarować marynatą i piec miąższem do dołu na średnio gorących węglach na grillu lub na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie obrócić kawałki dyni skórką do dołu i piec 6-8 minut, od czasu do czasu do czasu smarując marynatą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia afrykańska
Przekąski
Dania wegetariańskie
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze