Anna Olson

Puree ziemniaczane z creme fraiche


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Puree ziemniaczane z creme fraiche
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

700 g młodych ziemniaków

1 ząbek czosnku

pokrojony na plasterki

3 łyżki masła

¾ szklanki creme fraiche albo pełnotłustej ukwaszonej śmietany

1 dymka

posiekana

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrój ziemniaki na ćwiartki i ugotuj z czosnkiem w osolonym wrzątku (ok. 10 min). Odsącz i włóż z powrotem do garnka. Dodaj masło i rozgnieć ziemniaki widelcem na grudkowate puree. Gdy masło się stopi, dodaj śmietanę i dymkę, mieszając i ciągle rozgniatając ziemniaki. Dopraw do smaku i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.