Anna Olson

Puree ziemniaczane z creme fraiche


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Puree ziemniaczane z creme fraiche
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

700 g młodych ziemniaków

1 ząbek czosnku

pokrojony na plasterki

3 łyżki masła

¾ szklanki creme fraiche albo pełnotłustej ukwaszonej śmietany

1 dymka

posiekana

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrój ziemniaki na ćwiartki i ugotuj z czosnkiem w osolonym wrzątku (ok. 10 min). Odsącz i włóż z powrotem do garnka. Dodaj masło i rozgnieć ziemniaki widelcem na grudkowate puree. Gdy masło się stopi, dodaj śmietanę i dymkę, mieszając i ciągle rozgniatając ziemniaki. Dopraw do smaku i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ptysie serowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.