Orzechowe batony

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- ½ szklanki amarantusa ekspandowanego
- 200 g mieszanki ulubionych orzechów i bakalii (np. daktyli, orzechów włoskich, siemienia lnianego, sezamu, rodzynek)
- 100 g szklanki syropu klonowego
- 100 g masła orzechowego
- 15 ml oleju kokosowego
- 5 ml oleju lnianego
Przygotowanie:
Orzechy i daktyle posiekać, wymieszać dokładnie z resztą składników.
Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić równomierną warstwę.
Piec w 180º C, na złoty kolor. Pokroić równe batony, przestudzić.
Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzić równomierną warstwę.
Piec w 180º C, na złoty kolor. Pokroić równe batony, przestudzić.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze