Deser jabłkowy z bitą śmietanką i kruszonką herbatnikową

Deser jabłkowy z bitą śmietaną zobacz Deser jabłkowy z bitą śmietaną 2018-06-19 12:27:04
Deser jabłkowy z bitą śmietaną
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Bożena Sikoń

Seria kulinarna:
Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
10

Składniki:

Pulpa jabłkowa:

Dodatki:
  • 300 g śmietanki 36 %
  • 200 g herbatników korzennych pokruszonych
  • 10 herbatników w całości

Kalkulator wag i miar

Przepis

Jabłka usmażyć z cukrem na pulpę, dodać cynamon i Calvados. Całość zmiksować, aby otrzymać mus jabłkowy. Do kieliszka włożyć herbatnik, 1/3 kieliszka wypełnić musem jabłkowym, następnie bitą śmietanką i pokruszonymi herbatnikami korzennymi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

rena2002 6 lat temu

Pani Sikon to artystka. jest najlepsza.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE