Maryla Musidłowska

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem


Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 mięsistych pomidorów

10 plasterków boczku

6 kuleczek mozzarelli

ostra papryczka

tymianek

sól

pieprz

słodka papryka suszona

 

Przygotowanie:

Obetnij pomidorom czapeczki. Wydrąż pestki. Posól. Przypraw papryką środki pomidora. Owiń każdą kulkę mozzarelli w plasterek boczku i włóż do wnętrza pomidora. Posiekaj ostrą papryczkę. Pokrój pozostały boczek w paseczki. Ściśle poukładaj pomidory w naczyniu do zapiekania. Posyp paseczkami boczku i ostrej papryki. Zapiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Przekąski do aperitifu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.